Om den här bloggen

Samtidigt som jag skriver på berättelsen om syskonen från Lövberga och gräver ner mig i svenskt 1600-tal, så kan jag inte låta bli att allt emellanåt rensa hjärnan med ett historiskt nedslag lite var som helst mellan stenålder och vår egen tid.

Från början hade jag en tydlig inriktning mot militärhistoria men min bristande disciplin leder mig ofta åt de mest oväntade håll. Jag har några favoritområden som jag gärna faller tillbaka på när inspirationen sinar:

 • Mongolerna under Djingis khan. Ett historiskt fenomen,  på många sätt.
 • Sjökrigshistoria och särskilt från den klassiska segelfartygsepoken.
 • Första världskriget, för att det i alla avseenden är så tragiskt
 • Krypto och chiffer, för att jag faktiskt har högskolepoäng i det
 • Industri- och teknisk historia, för att det är rötterna till att vi har det så bra nu
 • 1600-talet, för att min research skapar användbara biprodukter

Stort tack till dig som läser min blogg och gärna berättar om den för dina vänner. Eller ovänner. Jag hoppas att jag kan hjälpa några fler att förstå att historien är full av väldigt bra historier.

4 tankar om “Om den här bloggen

 1. Hej! Stort tack för dina böcker vilka jag har upptäckt först nu! Jag har med stor behållning läst de två första och nyss börjat på den tredje. Min släkt, på pappas sida, kommer från Björsäter m fl orter däromkring. Släkten hette från början Månsson men bytte namn till Örtegren. De var flera bröder och i en liten släkthistoria står det: ” Sigismund och Karl den 9:e kriga vid Linköping den 25 nov 1598, det så kallade Stångebroslaget. Det stannade någon krigare kvar från vilka vi härstamma”. Gårdar som nämns är Hemsjö frälsegård, Sandsäter på Blidsäters mark, Nyhult men då är vi framme vid 1850-1950. Jaja, det är iaf med stor glädje och intresse jag har följt dina böcker. Troligen fortsätter jag med lite mer av den påbörjade släktforskningen som jag hållt på med något år.
  Med vänliga hälsningar
  Gunnel Andersson, född Örtegren

 2. Hej,
  Verkligen bra böcker du skriver. Jag läser det mesta som har historiska inslag och detta är bland det bättre sedan Lars Widdings sviter. Verkligen kul. Hoppas du orkar fortsätta.

  Bästa hälsningar.
  Rikard Eriksson

 3. Som intresserad av historia och historiska romaner njuter man verkligen av Lövbergaserien. Tack

 4. Hej! Jag har precis avslutat din bokserie om Erik och Karin från Lövberga. Måste bara säga att sedan jag läst Väinö Linnas trilogi ”Högt bland saarijärvis moar” har ingen bok fängslat mig som dina. Det har varit som en drog man måste ha mer av att läsa dem. Tack för att du förgyllt den här vintern.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s