Ett fjärran krig – Lövberga del 1

Ett fjärran krig är den första boken i serien om syskonen från Lövberga gård.

Lövberga_3.indd

 I Ett fjärran krig får vi följa ett tvillingpar, Erik och Karin, från deras födelse på en liten gård i Östergötland tills de tjugo år senare tar sina första steg ut i en osäker värld.

Berättelsen slingrar sig fram mellan syskonen, deras familj och andra i socknen. Här finns också plats för ett spår där vi får följa kungen, några av hans närmaste män och hur det efterblivna Sverige omvandlas för att kunna möta den unge kungens aptit på ära och berömmelse.

Den tidiga stormaktstiden var en tid av oväntade möten, när begåvning och framåtanda kunde leda långt och när människors liv och rikets öde styrdes av ett fjärran krig.

4 tankar om “Ett fjärran krig – Lövberga del 1

  1. Ping: Provläsare « skriva om

  2. Har nu läst ut boken, sträckläste faktiskt från kapitel 6, jag måste ju se hur det gick! Nu väntar jag med spänning på fortsättningen. Den slutar ju med flera frågetecken som man vill ha uträtade. Hoppas det inte dröjer alltför länge innan fortsättningen kommer!
    Inga-Kari Björner

    • Hej Inga-Kari, vad roligt att du tyckte om boken. Jo, frågetecknen är ganska många och det är ju liksom tanken. Och några frågenteckan kanske man inte ens förstår att det är frågetecken. Jag jobbar för fullt med bok två och planen är att den ska komma i november nästa år. Så håll ut! Och stort tack för det fantastiskt roliga arrangemanget i Björsäter.
      Med vänlig hälsning/Göran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s