Liten uppdatering

Det är en händelserik tid i författartillvaron.

Först åt jag lunch med Lena Amurén, min förläggare, och vi diskuterade det fortsatta skrivandet. Som jag berättat tidigare (tror jag) höll jag på med ett historiskt manus fram till i somras. Då fick jag en helt annan idé som jag skrev så långt att jag kunde skicka ut den på ”marknaden” och där väntar jag på besked. Arbetet med det historiska manuset har legat nere av flera skäl. För det första fick jag den där andra idén som jag bara var tvungen att utveckla så långt att den gick att presentera. För det andra körde jag fast i den historiska berättelsen där jag hade ett par riktigt bra karaktärer, ett intressant upplägg men ingen riktig linje i berättelsen. För det tredje har hösten varit intensiv med förberedelser för flytt och äntligen flytt till Kärlekens och min gemensamma lägenhet.

I alla fall, Lena och jag kom överens om att jag ska jobba vidare med det historiska manuset och se om jag inte kan få till ett synopsis som håller. Vi får se hur det går men jag har i alla fall ett uppslag till hur jag kan få ihop det.

I onsdags var det dags för det årliga besöket hemma i Björsäter, nu för sjunde året i rad. För första gången med Kärleken och den här gången hade jag slagit på stort och förberett ett föredrag om två av mina favoritämnen, Människans ursprung och Mongolerna. Snygga bilder och allt!

Problemet var bara att ingen av de två projektorerna ville fungera ihop med min dator (den ena fick vi inte ens igång). Så efter en kvarts fruktlöst arbete gav jag upp och körde nästan två timmar bildföredrag utan bilder. Eftersom jag ändå älskar att improvisera gick det förstås hur bra som helst, inte minst tack var de ungefär 60 glada Björsätersborna som lyssnade. Tack för ert tålamod och jag hoppas jag får komma tillbaka. Frågan är bara vad jag ska prata om 🙂

I fredags blev jag uppringd av Gustaf Appelberg, ordförande i Kultur- och Fritidsnämnden i Linköpings kommun. Han meddelade att jag är en av mottagarna av kommunens kulturstipendium 2019. Den 19/12 sker utdelningen vid en tillställning på kulturlokalen Skylten.

På lördag är det dags för bokmässan i Linköping. Tiden är 10-16 och jag kommer som vanligt stå och sälja böcker och prata med läsare allt jag orkar. Passa på att köpa julklappar, jag kommer ha riktigt förmånliga priser på inbundet av de tre första Lövberga-böckerna.

Slutligen kan jag berätta att den femte och avslutande boken kommer som pocket lagom till finalen på julhandeln. Så här fint blir omslaget.

EnEnsamFardCoverPKT_PRINT-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s