Där gick manuset iväg, del 2

Jaha, där skickade jag tillbaka det genomarbetade manuset till redaktör Åsa. Lite uppkäftigt har jag behållit ett par kapitel hon ville plocka bort, jag har skrivit ett nytt avslutande kapitel vilket också fick konsekvenser för epilogen.

Annars var det som vanligt en lång räcka småplock: Stryka ett ord här och där, något stycke och en del rättade konstigheter. Det är rent märkligt hur lätt det är att exempelvis låta en person göra sig illa i vänster arm i ena kapitlet och i nästa kapitel har såret på något mirakulöst sätt flyttat sig till den högra.

Och tänk om jag hade en tia för varje gång jag skrivit Margetelund istället för Margretelund! Den summan skulle med lätthet betala ett rätt skapligt restaurangbesök för mig och sönerna 🙂

Nu får redaktör Åsa läsa och fundera ett varv till, vi kör lite armbrytning om de där kapitlen och sen finns det säkert en del att fixa till. Sedan kan manuset gå vidare nedströms och jag kan börja jobba på allvar på det där andra manuset. Jag ber att få återkomma.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s